Textil, mesh sau piele? Cum alegem materialul pentru scaunul de birou

Cand alegi un scaun de birou este important sa iei in calcul toate aspectele care iti influenteaza alegerea. Cele mai importante elemente pe care trebuie sa le iei in considerare cand cauti modelul potrivit de scaun sunt: inaltimea scaunului, sustinerea spatelui si a bratelor, materialele din care este realizat. Exista nenumarate modele de scaune de birou – rotative, ergonomice, ajustabile – din care trebuie sa il alegi pe cel care iti asigura o pozitie odihnitoare si comoda.

Important pentru confort, dar si pentru aspectul estetic al biroului tau este si materialul din care acesta este confectionat. Caracteristicile materialelor folosite in mod frecvent pentru tapiteria scaunelor de birou – textil, mesh sau piele – te pot ajuta sa iei o decizie finala atunci cand ai dubii. Tine cont ca tapiteria trebuie sa contribuie la oferirea unui plus de confort, de aceea materialele rigide (de exemplu vinilul) sunt mai putin recomandate.

Cele mai bune materiale pentru scaunele de birou le reprezinta materialul textil, meshul sau pielea.

  • Pielea – Scaunele de piele sunt recomandate celor care tin la aspectul estetic al biroului si isi doresc un mobilier care sa emane prestigiu. Pielea este ideala mai ales atunci cand vrei sa achizitionezi un scaun directorial. Scaunele de birou confectionate din piele sunt foarte confortabile datorita texturi fine a pielii. Ele iti ofera calitate, confort, dar si rezistenta sporita in timp.

  • Materialul textil – Scaunele din material textil sunt disponibile intr-o o gama larga de modele – panza, velur, stofa, denim. Spre deosebire de piele, materialul textil are avantajul de a fi usor de utilizat chiar si in cazul temperaturilor extreme (ridicate sau scazute). Aspectul estetic este unul placut si curatarea se poate face usor, in cazul in care nu te confrunti cu pete in profunzime. Cu toate acestea, in timp, materialul textil are dezavantajul unei deteriorari mai profunde decat pielea. Pentru a remedia acest aspect, scaunele din materiale textile pot fi usor reconditionate, folosind huse. la aspectul estetic al biroului si isi doresc un mobilier care sa emane prestigiu. Pielea este ideala mai ales atunci cand vrei sa achizitionezi un scaun directorial. Scaunele de birou confectionate din piele sunt foarte confortabile datorita texturi fine a pielii. Ele iti ofera calitate, confort, dar si rezistenta sporita in timp.

  • Mesh – Pentru un plus de confort, este indicat sa alegi un scaun dintr-un material rezistent care se ventileaza usor. Dintre cele trei optiuni, mechul se ventileaza cel mai rapid, chiar si in cazul in care petreci un timp indelungat la birou. In plus, acest material este usor de intretinut, se gaseste in culori diferite care pot contribui la obtinerea unui aspect placut al interiorului biroului.

Daca iei in considerare bugetul, cele mai economice alegeri sunt scaunele din material textil si mesh. Deoarece scaunele de piele sunt mai scumpe, acestea pot reprezenta un efort economic pe termen scurt, insa, rezistenta si pastrarea aspectului estetic impecabil mai mult timp vor compensa dezavantajul pretului crescut. Un cost mai mare la achizitie iti va asigura un plus de calitate, de rezistenta si un pret mai bun in cazul in care iei in calcul revanzarea scaunului.

Cum alegem materialul pentru scaunul de birou?

In functie de preferinte, poti alege un scaun confectionat din piele pentru un plus de eleganta, din material textil pentru usurinta in utilizare si intretinere sau mesh pentru un plus de confort.

4.1 Total Score

User Rating: 4.13 (8 votes)
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply